Over Open-T

Wat we doen, en waarom we het doen

Onze kijk op software

Wij denken dat open source software iets uitmaakt. Dat klinkt door in alles wat we doen, of dat nu onze eigen producten, consultancy, maatwerk of cursussen zijn. We zijn echte experts op ons vakgebied en daar zijn we (gecombineerd met enige relativering en bescheidenheid) best trots op. Onze klanten weten ons hier dan ook altijd voor te vinden.

Filosofie

Het delen van kennis is wat de wereld vooruithelpt. Dat geldt in alle vakgebieden, de informatica voorop. Software is in essentie pure kennis, en open source maakt het mogelijk om deze kennis te delen. In plaats van in isolatie het wiel steeds overnieuw uit te vinden kunnen we elkaar helpen en samen sneller vooruit komen.

Producten

Wij leggen ons toe op het ontwikkelen van software en het leveren van diensten rondom drie producten:

  • Alice (enterprise search)
  • Workflow4people (workflow/content management/search)
  • BoekNet (onze eigen webwinkel oplossing voor boekhandels)

Wij bedienen hiermee een breed spectrum aan zowel kleine als grote klanten.

Technieken

Bij ons vind je slechts sporadisch (als het echt niet anders kan) een stuk closed source software. Je vindt vooral Ubuntu en Linux Mint op de desktop, op servers vooral Ubuntu en Debian.

Bij klanten kom je nog wel vaak Windows gebaseerde desktops en servers tegen.

Software ontwikkelen we vooral met Java (met Spring) en Groovy (met Grails). Daarbij horen natuurlijk de gebruikelijke web technieken HTML, CSS, JavaScript (JQuery) en Twitter bootstrap. Andere terugkerende thema's zijn BPMN, JMS messaging met ActiveMQ, Activiti, Solr en Lucene.

Verder …

Wij zijn gevestigd in C:Mill in Heerlen (zie ook de contactpagina). Het is een inspirerende omgeving met een bonte verzameling van bedrijven en mensen, met allerlei voorzieningen waaronder een uitstekend personeelsrestaurant.